Henk A.J. Borst (1957) staat borg voor ruim 25 jaar eindverantwoordelijke ervaring op directieniveau in zowel media-exploitatie als bij reclame- en mediabureaus in Nederland en op Europees niveau.

Borst volgde diverse marketing- en managementstudies (o.a. Centre for Creative Leadership, Colorado, USA). Aan reclamebureauzijde werkte hij ruim 10 jaar als account verantwoordelijke/managing partner bij KSM en Bozell.

Ruim 3 jaar was hij werkzaam als marketing verantwoordelijke in de petfoodindustrie en in Costa Rica, Centraal America. Bijna 10 jaar werkte hij aan uitgevers-/mediaexploitatie zijde bij Readers Digest en RMB International.

Naast 4 jaar werkzaam geweest te zijn als Directeur Marketing en Verkoop bij de Nederlandse RMB vestiging werkte hij gedurende 3 jaar vanuit Brussel op het hoofdkantoor van RMB International. Als General Manager was hij verantwoordelijk voor de Europese expansie van deze exploitant van televisie- en bioscoopreclame.
Vestigingen in Polen, Oostenrijk, Denemarken, Zweden, Tsjechië, Hongarije, Slovakije en Noorwegen werden toegevoegd aan het netwerk waarvan al deel uitmaakten vestigingen in Finland, Nederland, België, Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië en Zwitserland.
De omzet, buiten de shareholding landen/organisaties, steeg met 500% van 40 naar 200 mio. Euro.

Eind 1999 maakte Borst de overstap naar Carat Nederland waar hij als Managing Director verantwoordelijk was voor de wederopbouw van dit mediabureau. Carat bezette, met een omzet van ca. 80 mio., een top 15 positie en stond aanzienlijk onder druk. Het bureau hervond zich sterk en gedurende de afgelopen jaren steeg de omzet tot 175 mio. Euro.

Medio 2003 voerde Carat een herstructurering door die leidde tot de oprichting van Aegis Media Nederland waar Borst werd aangesteld als CEO.
In zomer 2003 werd het bureau Medialand geacquireerd en onder het label Vizeum aan de groep toegevoegd. Aegis Media verwierf in 2003 een top 4 positie in de Nederlandse mediabureauranking.

Borst was lid van de Executive Committee van Carat Europe (grootste mediabureau in Europa) en eerder o.a. Supervisory boardmember van BKN International (genoteerd aan de Neuer Markt, Frankfurt), Boardmember van de Executive Counsil van SAWA, en bekleedde tal van maatschappelijke bestuursfuncties.

Sinds 1 maart 2004 is Borst actief als zelfstandig adviseur.